24 Mayıs 2012 Perşembe

3 AYLAR VE KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

3 AYLAR VE KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN
 “24 Mayıs 2012 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece “Regaib Kandili” dir. 
Regaib Kandili, dini literatürümüzde 'Üç Aylar' olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk cuma gecesidir.
“Peygamberimiz (sav) Üç Aylar hakkında şöyle buyururlar: 'Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.', 'Ey Allah'ım! Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazan'a kavuştur.' Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, Yüce Dinimiz’in bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret edelim. Huzurlu ve bereketli günler dileriz.

İSTANBUL TOKAT SPOR  KULÜBÜ                                                                                                          YÖNETİM KURULU ADINA                                                                                                                                    BAŞKAN                                                                                                                                                     GÜLTEKİN KAYA